Historie

HCC Rotterdam is een “oer” Rotterdams familie bedrijf, in 1996 door John Huijser opgericht, is tegenwoordig onder de bezielende leiding van Michael Huijser met aan zijn zijde, moeder Louise, voornamelijk in de industriële sector actief.

Het is destijds allemaal begonnen vanuit een gehuurd kantoor aan de Bergselaan 326A en een 1e flinke opdracht van N.V. Gouda Vuurvast bij AVI-West tegenwoordig AEB Amsterdam. Slopen van vuurvaste bekleding en vlakslijpen (2-3mm) van de vrijgekomen ankers. Deze activiteiten vormen tezamen met het saneren van asbest en keramische vezels een kernactiviteit van de onderneming. Met als een absoluut hoogtepunt de sloop & asbest sanering van de LF-fabriek op de locatie Kemira aan de Moezelweg.

Een andere grote opdrachtgever was N.V. Plibrico. Ook voor hen hebben wij door de jaren heen vele sloopwerkzaamheden succesvol uitgevoerd in met name de fornuizen van o.a. Shell, BP en Tiofine (Tronox) aan de Professor Gerbrandyweg te Rozenburg (Rt). Op dit soort locaties is het door technische ontwikkelingen als maar minder geworden. Daarentegen zijn andere markten en activiteiten aangeboord. In de afvalmarkt zijn we inmiddels een goed begrip geworden. Hebben dan ook jarenlang tot aan de bedrijfssluiting in 2008 het onderhoud op locatie Roteb aan de Brielselaan in Rotterdam uitgevoerd.

De predicaten VCA* en Procescertificering Asbest saneren zijn onder de deskundige begeleiding van TUV Nederland ook behaald en zijn inmiddels gemeengoed geworden.

In 2005 wordt Thermiek B.V., een ovenbouwer, gevestigd te Geldermalsen door een acquisitie aan de Huijser Holding B.V. toegevoegd. Beschikte tevens over een mooie order portfolio. Hierdoor zijn wij in staat gebleken om ook in deze sectoren onze vleugels verder uit te slaan.

Een tweede acquisitie vind in 2014 plaats. Maconet B.V. uit Ridderkerk komt de groep verder versterken. Een perslucht- en straaltechniek specialist. Hiermee is de cirkel verder rond en kunnen wij sindsdien de industriële markt een zeer aantrekkelijk totaalpakket aanbieden.

Maar ook voor boren & zagen van beton, Chroom-VI en BatterySpray kunt u bij ons terecht.

Wij leveren een mooi pakket van diensten waarbij de veiligheid, kwaliteit, duurzaamheid (CO-2) en een 24/7 service hoog genoteerd staan.

Wij staan voor u klaar:

  • Asbest verwijderen
  • Batteryspray
  • Chroom-6 verwijderen
  • Demonteren van vuur, zuur- & slijtvaste bekleding
  • Zagen van betonvloeren
  • Boorwerkzaamheden
  • Boucharderen
  • Verhuur gereedschap & materieel
  • Inzet van gekwalificeerd personeel